KALP DAMAR CERRAHİ KLİNİĞİ

Hemşire Bankosu Dahili Telefon No : 1340

Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü çocukluk çağından yaşlılık dönemine kadar olan kalp hastalıkları ve damar hastalıklarının cerrahi tedavisinde dünya standartlarında hizmet vermektedir. Kliniğimiz, kendi alanlarında ileri düzeyde eğitim görmüş deneyimli cerrah kadrosuna sahiptir. Bir ekip işi olan kalp cerrahisinde kalp cerrahları, kardiyak anestezistler (bu dalda uzmanlaşmış anestezi doktorları) kardiyologlar ve perfüzyonistler (kalp-akciğer makinesini kullanan elemanlar) görev yapmaktadırlar.

Her türlü açık kalp ameliyatları, teknolojinin tüm imkanlarından yararlanılarak hazırlanan ameliyathanemizde, uzman ekibimiz tarafından başarıyla gerçekleştirilmektedir. Ameliyat sonrasında hastalarımızın yakın takibi uzman hekim ve hemşirelerimiz tarafından yapılmaktadır. Yoğun bakım ve ara-yoğun bakım ünitelerimizde hasta yatakları elektronik kumandalı olup, kliniğimizde hastalarımızın sağlığı kadar konforuna da özen gösterilmektedir.

Hastanemizdeki bilgisayarlı otomasyon sistemleri ve vakumlu numune taşıma ağları sayesinde hastalarımızdan alınan kan örnekleri güvenli ve hızlı bir şekilde laboratuarımıza ulaşmaktadır Tetkik sonuçları da aynı hız ve güvenlikte kliniğimizin tüm bilgisayarlarında klinik hekimlerimiz tarafından görüntülenebilmektedir. Kalp cerrahisinde enfeksiyon riski çok ciddi bir sorundur. Bu riski en aza indirmek için yoğun bakım ünitemize ve ameliyathanemizde sürekli ve rutin   temizlik, enfeksiyon kontrolleri titizlikle uygulanmaktadır.

Kliniğimizde yapılan ameliyatlarda özellikle başta kalp cerrahisi olmak üzere, tüm operasyonlarda en üst düzey teknolojik alet ve ekipmanlar kullanılmaktadır. (Kalp akciğer makinesi, intraaortik balon pompası, endovasküler lazer cihazı, ulstasonografi gibi..)

Kliniğimizde yapılan bu ameliyatlardan bazıları şunlardır :

- Her türlü koroner arter hastalığı, (tekli ve çoklu 5 damara kadar koroner by-pass)

- Kalp kapağı hastalıkları ( aort,mitral,triküspit ve pulmoner kapak onarımları ve kapakçık değişimi

- Doğuştan kalp hastalıkları, kalbin içindeki çeşitli anomalik delikler, (ASD-VSD)

- Aort anevrizması (genişlemesi)

- Periferik damar hastalıkları, her türlü kronik arteriyel oklüzyon, aortadan başlamak üzere alt ve üst ekstremitelerin tıkayıcı damar hastalıklarının cerrahi tedavisi

- Varis ve diğer toplar damar hastalıklarının cerrahi tedavisi

- Hemodiyaliz hastalarında hemodiyalize girmek için yapılan değişik şant ameliyatları (arterio venöz fistül)